رییس کمیته پزشکی باشگاه سپاهان عنوان کرد
بحث سالم یا آلوده بودن مکملها یکی از دغدغههای باشگاههاست
محمد جعفر رشادی، رییس کمیته پزشکی باشگاه سپاهان در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: من سالیان زیادی است که با دکتر سیف برقی، خانلری و خانم دکتر هراتیان همکاری تنگاتنگ و نزدیکی دارم و در طی این مدت شاهد فعالیتهای خوبی در زمینه بحث آموزش، پیشگیری، گرید بندی پزشکان و ... در فوتبال بودم. امیدوارم با قرار گرفتن دکتر سیف برقی در راس کمیته پزشکی فوتبال این فعالیتها با قوت و شدت بیشتری تداوم پیدا کند.
وی یکی از مشکلات اساسی باشگاهها را بحث مکملها دانست و تصریح کرد: بحث سالم یا آلوده بودن مکملها یکی از دغدغههای کنونی باشگاهها است، به طوری که بسیاری از باشگاهها همواره نگران این قضیه هستند که مبادا برخی از بازیکنان ناآگاهانه از مکملهایی استفاده کنند که به خاطر آلوده بودن، نمونه تست آنها را در آزمایش دوپینگ مثبت کند. بنابراین از کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال این درخواست را دارم که با نظارت مستقیم در این زمینه مکملهای مورد نیاز باشگاهها را تهیه و پس از اطمینان از سالم بودن آنها در اختیار باشگاههای فوتبال قرار دهد.
وی همچنین به تشکیل کمیته صنفی از پزشکان لیگهای برتر در کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال اشاره کرد و افزود: نبود این کمیته در فدراسیون فوتبال سبب شده تا طی سالهای اخیر حقوق پزشکان لیگ برتر نادیده گرفته شود. تشکیل چنین کمیتهای در فدراسیون باعث میشود تا حقوق پزشکان لیگ برتر در باشگاهها به درستی ادا شود و در مواقع ضروری کمیته پزشکی فدراسیون از حقوق پزشکان دفاع کند.
رشادی ادامه داد: به روز کردن آموزشها و تعمیم دادن آموزشها از سطوح داخلی به بینالمللی یکی دیگر از مواردی است که تصور میکنم رییس جدید کمیته پزشکی باید اقدامات جدی در این زمینه انجام دهد تا پزشکان لیگ برتر بتوانند سطح دانش و علم خود را در زمینه آسیبهای ورزشی، تغذیه و بحث دوپینگ ارتقا دهند و با ارتباط برقرار کردن با پزشکان سایر باشگاههای آسیایی و اروپایی، دانش خود را به روز کنند.
رییس کمیته پزشکی باشگاه سپاهان در پاسخ به این پرسش که یکی از اهداف دکتر سیف برقی تداوم پروژه های نیمه تمام در فوتبال است، نظر شما در این باره چیست، گفت: هدف خوبی است زیرا تداوم برنامهها و پروژه های قبلی سبب میشود تا انرژی که برای طراحی و اجرای این پروژه ها صرفه شده، هدر نرود و اجرای این پروژه ها روی زمین باقی نمانند.
رشادی با بیان این نکته که طی 10 سالی که به عنوان پزشک تیم سپاهان فعالیت میکنم شاهد یک مورد دوپینگ در بین بازیکنان فوتبال باشگاه سپاهان نبودم، افزود: در این باشگاه چون کار پزشکی یک کار تیمی است تمام عوامل پزشکی از جمله ماساژور، فیزیوتراپ، تغذیه و ... همه در یک مسیر هماهنگ حرکت میکنند. حتی ما قبل از این که بحث تشکیل شناسنامه سلامت توسط فدراسیون فوتبال مطرح شود، خود اقدام به تشکیل شناسنامه سلامت برای بازیکنان داخلی و خارجی می کردیم، در نتیجه بازیکنان چه قبل از شروع لیگ برتر و در حین بازی در طول فصل تحت کنترل و نظارت دقیق بودند.