اگر مسئول بودم با ۷۵ هزار نفری شدن نقشجهان مخالفت میکردم
نقش جهان تا لیگ شانزدهم افتتاح می شود
مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور گفت: سازه ورزشگاه نقشجهان تا پایان امسال تکمیل میشود و به نظر میرسد کل پروژه تا فصل آینده لیگ برتر به بهرهبرداری برسد.
به گزارش طوفان زرد، مصطفی مدبر که در برنامه سپاس شبکه سه سیما حضور یافته بود در مورد مشکلات ورزشگاه نقشجهان اصفهان و به درازا کشیدن روند تکمیل این پروژه صحبت کرد. خلاصهای از صحبتهای وی را در ادامه میخوانید:
اگر مسئول بودم با ۷۵ هزار نفری شدن نقشجهان مخالفت میکردم
ورزشگاه فوتبال نقشجهان یک بار در سال ۸۲ به بهرهبرداری رسید و در سال ۸۶ برای تکمیل تعطیل شد و مسئولان وقت تصمیم گرفتند که ظرفیت این ورزشگاه را از ۳۵ هزار نفر به ۷۵ هزار نفر افزایش دهند. کسانی که در آن زمان این تصمیم را گرفتند باید به این سوال پاسخ دهند که آیا این کار، کارشناسی شده بود یا خیر. من دو سال است که به شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی آمدهام و اگر من در آن زمان در شرکت توسعه مسئولیت داشتم، با این موضوع مخالفت میکردم.
در دولتهای هشتم و نهم بودجه تخصیصیافته به پروژه کم بود
هر پروژهای با توجه به میزان بودجهای که به آن تزریق میشود جلو میرود و پیشرفت میکند. در سالهای قبل و در دولتهای هشتم و نهم، میزان بودجههای اختصاص داده شده به ورزشگاه نقشجهان کم بود اما در دولت فعلی وزیر ورزش و جوانان و استاندار اصفهان تأکید زیادی بر رفع مشکلات این ورزشگاه داشتند که درنهایت سال گذشته با شرکت فولادمبارکه برای اجاره طولانیمدت این پروژه به نتیجه رسیدیم، مقرر شد فولادمبارکه ۳۰ میلیارد تومان به پروژه ورزشگاه فوتبال نقشجهان اختصاص دهد و این ورزشگاه به مدت ۲۰ سال در اجاره این شرکت باشد.
استادیوم فوتبال نقشجهان دیگر معارضی ندارد
پروژه نقشجهان به صورت دهکده المپیک است که ورزشگاه فوتبال فقط بخشی از آن است. خود ورزشگاه ۷۵ هزارنفری فوتبال یک معارض داشت که مشکل وی کاملاً حل شد و سند تحویل ادارهکل ورزش و جوانان استان شده است و درحال حاضر ورزشگاه فوتبال معارضی ندارد و بحث معارضان فعلی مربوط به کل دهکده است.
نقشجهان تا لیگ بعدی تکمیل میشود
این پروژه برای تکمیل به ۳۰ میلیارد تومان بودجه نیاز دارد. فولادمبارکه درحال تزریق بودجه است و کار در دو جبهه دارد درحال انجام است. در جبهه بالا مشغول کار بر روی سازه فلزی اضافه شده در فاز دوم هستیم و در جبهه پایینی هم مطابق با استانداردهای جدید AFC درحال کار هستیم. کاشت چمن آغاز شده است که باید در دو مرحله آماده شود. سازه ورزشگاه تا پایان امسال تکمیل میشود و به نظر میرسد کل پروژه تا فصل آینده لیگ برتر به بهرهبرداری برسد.
در ساخت پروژههای ورزشی موارد بسیاری باید مدنظر قرار گیرند که دو مورد مهمتر است. اولی آمایش سرزمینی یعنی ورزشگاه در چه مکانی ساخته شود که استانداریها در این مورد تصمیم میگیرند و زمین را تحویل میدهند. دومین مورد، آمایش ورزشی است و اینکه در هر شهر چه ورزشی متداول است و باید در هر مکانی چه نوع ورزشگاهی ساخته شود.
برای کلنگزنی پروژههای جدید تحت فشاریم
فشار برای کلنگزنیهای پروژههای جدید فراوان است اما در زمان مدیریت من در شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی، کلنگزنی جدیدی نداشتهایم و نظر دولت این است که پروژههای نیمهتمام با درصد پیشرفت بالاتر را زودتر تکمیل کنیم. ۴۸ پروژه نیمهتمام کشور در سال گذشته به بهرهبرداری رسید و ۳۰ پروژه هم امسال آماده تحویل خواهد شد.
پروژههای کلان برای بخش خصوصی جذابیت ندارند
راهکار برون رفت از این مشکلات سپردن کارها به بخش خصوصی است و شعار دولت هم همین است که نمونه بارز آن همین نقشجهان است اما پروژههای بزرگ که برای بخش خصوصی درآمدزا نیست را نمیتوان به این بخش واگذار کرد و اینگونه پروژهها که نیاز به بودجه هنگفتی برای تکمیل دارند جذابیتی برای بخش خصوصی ندارند. بنابراین مشکل این گونه طرحها را با اجاره بلندمدت بسته به میزان بودجهای که بخش خصوصی میآورد حل میکنیم که این اتفاق در مورد نقشجهان افتاد.
اینکه بگوییم در پروژههای نیمهتمام پول جابجا میشود و یا استفاده سوئی صورت گرفته است و فساد مالی وجود دارد درست نیست.
سند ورزشگاه آزادی را امسال در اختیار گرفتیم
درحال حاضر سند بسیاری از ورزشگاههای کشور در اختیار وزارت ورزش و جوانان نیست. حتی سند ورزشگاه آزادی در دست وزارت ورزش نبود و سند آن را پس از گذشت ۴۷ سال از احداث ورزشگاه آزادی، تازه امسال گرفتهایم. الان مدیران کل ورزش و جوانان استانها به دنبال سنددار کردن پروژهها و تحویل آنها به وزارت ورزش و جوانان هستند.
در مورد نگهداری از اماکن ورزشی هیچ سازوکاری نداریم
در مورد نگهداری از اماکن ورزشی دچار مشکل هستیم و هیچ سازوکار مشخصی برای نگهداری از ورزشگاهها نداریم و نتوانستهایم این دستورالعملها را ایجاد کنیم چون در مورد نیروی انسانی و بودجه موردنیاز آن هیچ تدبیری اندیشیده نشده است.