هافبک سپاهان در سهنقطه از زمین معلق مانده است
بایدها و نبایدهای احسان در تیم ملی...
به گزارش پایگاه خبری طوفان زرد میلاد محمدی به گزینه اصلی کی روش در جناح چپ خط دفاعی تیم ملی تبدیلشده است. عملکرد میلاد محمدی در بازی سوریه با تحسین کی روش همراه بود. او درصحنهای با نفوذ و سانتر دقیق توپ را درست روی سر علیرضا جهانبخش فرستاد و تنها یک اشاره کافی بود که دروازه تیم حریفباز شود اما متأسفانه علیرضا جهانبخش دروازه را کج دید و بهترین فرصت برای ایران از دست رفت. با حضور میلاد محمدی در جناح چپ خط دفاعی خیال کی روش از این پست راحت شده و با تثبیت این جایگاه احسان حاج صفی یک خط به جلوتر میرود و این رقابت را بین این بازیکن، مسعود شجاعی، وحید امیری و حتی مهدی طارمی سختتر میکند.
احسان پیشتر هم برای تیم ملی در این پست بازی کرده بود و از آنجایی که میل به نفوذ دارد در سپاهان هم در خط هافبک بازی میکند. شاید جدیترین رقیب احسان برای بازی در این پست وحید امیری باشد که در بازی با سوریه با توجه به اینکه بهتازگی دوران نقاهت خود را پشت سر گذاشته بود بهعنوان بازیکن جانشین به میدان آمد. ضمن اینکه احسان به دلیل محرومیت در این بازی فرصت حضور در میدان را پیدا نکرد. میلاد محمدی بعد از مهرداد پولادی دومین مدافع چپی است که در سالهای اخیر نگاه کی روش را به سمت خود جلب کرده و تصور میشود همانند مهرداد گزینه اصلی کی روش برای بازی در این جناح باشد.
کی روش در پایان بازی با سوریه تلاش همه شاگردانش را ستود اما از میلاد محمدی بهطور خاصی راضی بود. در این میان ادامه بازی های لیگ هم میتواند در تعیین پست هافبک سپاهان بسیار تاثیر گذار باشد. حاج صفی در تیم تحت رهبری ویسی بیشتر بهعنوان هافبک هجومی ظاهر میشود و دیگر کمتر وظایف دفاعی بر عهده میگیرد. البته این فوتبالیست کاشانی در بازی سپاهان با آلومینیوم اراک یک خط به عقبتر آمده بود و بیشتر در نقش مدافع چپ انجاموظیفه میکرد. تاکتیکی که ظاهرا ویسی برای از کار انداختن سمت راست خطرناک تیم اراکی به کار گرفته بود. از سوی دیگر قابلیت های تکنیکی حاج صفی به مربیان سپاهان و تیم ملی این اجازه را داده است تا از او در میانه زمین هم بهره ببرند و حاج صفی در برخی دیدارهای سپاهان و دو بازی حساس تیم ملی برابر ازبکستان و کره جنوبی در نقش هافبک دفاعی ظاهر شد. به نظر میرسد کی روش با اشراف کامل بر ضعفهای او در کارهای دفاعی میلاد محمدی را جایگزینش کرد. از طرفی تجربه بالای حاج صفی عاملی شد تا سرمربی پرتغالی تیم ملی جایگاهی ثابت در ترکیب 11 نفره اش برای هافبک سپاهان لحاظ کرده باشد. خداحافظی جواد نکونام از تیم ملی و ضعفهای آشکار آندرانیک تیموریان که دیگر مانند روزهای جوانیاش نمیتواند میانه میدان را رهبری کند؛ همچنین فاصله گرفتن امید ابراهیمی از روزهای اوج همه دستبهدست هم داد تا کی روش از احسان بهعنوان زوج سعید عزتاللهی استفاده کند. حاج صفی هم بهخوبی جواب اعتماد کی روش را در این دو دیدار داد و اگر از این به بعد دیگر مشکلی رخ ندهد احتمالا او زوج سعید عزتاللهی خواهد بود.
درصورتیکه یک هافبک دفاعی مانند سعید عزتاللهی در کنار احسان باشد وی بهخوبی میتواند بهعنوان هافبک دفاعی بازی کند و شاید بهتر باشد حالا که او در این پست جواب داده ازاینپس در سپاهان هم از او در این جایگاه استفاده شود. البته همانگونه که اشاره شد هنوز هم حاج صفی به فراخور بازیهای پیش روی سپاهان در نقاط مختلفی به کار گرفته میشود و این سیاست چندگانه نه میتواند به سود زرد پوشان اصفهانی تمام شود و نه برای تیم ملی منفعتی به دنبال داشته باشد. تیم ملی سال آینده پنج بازی سرنوشتساز با رقبای همگروه پیش رو دارد که نخستین بازی در سومین روز فروردینماه 96 با قطر خواهد بود. بر این اساس استفاده از حاج صفی در پستی ثابت حداقل در بازه زمانی سه ماههای که تا سوم فروردینماه باقیمانده است کمک بزرگی به تیم ملی خواهد بود. این موضوع تااندازهای بااهمیت است که تیمهای بزرگ فوتبال دنیا برای هماهنگی بیشتر بازیکنان از باشگاههای داخلی خودشان میخواهند با همان سیستمی بازی کنند که تیم ملی کشورشان به کار میگیرد. این تاکتیک در کمتر شدن بار اصلی هماهنگی بازیکنان توسط سرمربی تیم ملی بسیار حیاتی است. بهطور مثال اگر در استراتژی کی روش استفاده از حاج صفی در میانه میدان قطعیت پیداکرده است بهتر است فدراسیون فوتبال و یا مدیریت تیمهای ملی در جلسهای مشترک که کی روش و ویسی هم حضورداشته باشند؛ در مورد جایگاه بازیکن کاشانی تیم ملی این دو را به تفاهم لازم برسانند تا در زمان سه ماهه باقیمانده، حاج صفی هم تکلیف خودش را با پستی که قرار است در آن انجاموظیفه کند، بداند.