X

ورود به پایگاه خبری طوفان زرد

20 تیر 1392, 13:50
کد خبر: 2706
خبرنگار: عشق محرم
نظرات: 6

داستان قهرمانی های سپاهان با کرانچار ادامه دارد

داستان قهرمانی های سپاهان با کرانچار ادامه دارد داستان قهرمانی های سپاهان با کرانچار ادامه دارد
پسری که در زاگرب متولد شد ، حالا یک رکورد ویژه درفوتبال ایران دارد و تنها خارجی این فوتبال است که بعد از انقلاب توانسته هم قهرمان لیگ برتر شود و هم جام حذفی را بالای سر ببرد
افتخاری که از جمله ایرانی ها هم فقط به فرهاد کاظمی، امیر قلعه نویی و علی دایی رسیده . از یاد هم نبریم که کرانچار در حالی صاحب این رکود شده که از هفته سیزدهم لیگ یازدهم روی نیمکت سپاهان نشسته و توانسته در کمتر از دو سال ، دو جام به موزه این باشگاه اضافه کند . مهاجمی که تیمش در این فصل صاحب بهترین خط حمله لیگ شد ولی هنوز هم درباره بهترین خاطره اش در ایران به لیگ قبلی اشاره می کند که نه تنها عقب افتادگی شش امتیازی اش از استقلال مظلومی در نیم فصل اول را جبران کرد که حتی از آن تیم جلو زد و قهرمان شد .
زلاتکو در یازده سالگی وارد باشگاه دیناموزاگرب شد و به تیم های پایه پیوست . شش سال بعد اما نامش در تیم اصلی دینامو رد شد و تا سال 1983 پایش را از این تیم بیرون نگذاشت . او از سال 1973 تا 1983 ، 556 بار پیراهن دینامور را در بازیهای مختلف به تن کرد شامل 261 بازی در لیگ یوگسلاوی که با زدن 98 گل همراه بود . سپس عازم اتریش شد تا پیراهن راپیدوین را به تن کند . در هفت سالگی که عضو این باشگاه بود ، مهمترین جام دوران زندگی اش را از دست داد ؛ جام برندگان جام اروپا در سال 1985 با شکست سه بر یک مقابل اورتون در ورزشگاه دکوئیب روتردام . از 106 گل در 201 بازی برای راپید زد که آماری درخشان برای یک مهاجم به حساب می آید . زلاتکوی حالا 24 ساله برای آخرین سال حضورش در فوتبال عازم باشگاه کوچک سنت پولتن شد ولی در یک سال فقط 12 بازی انجام داد و دو گل زد تا در 35 سالگی کفش هایش را بیاوزید. او برای دو تیم ملی بازی کرده ؛ برای یوگسلاوی با زدن سه گل در 11 بازی و برای کرواسی با زدن یک گل در دوبازی . کرانچار یکی از بازیکنانی بود که پس از فروپاشی و تجزیه یوگسلاوی و تشکیل کشور کرواسی در نخستین بازی تیم ملی فوتبال این کشور برابر آمریکا در 17 اکتبر 1990 به میدان رفت و نخستین کاپیتان تاریخ تیم ملی فوتبال کرواسی به شمار می آید .
کرانچار فقط یک سال توانست دور از فوتبال باشد و بلافاصله به این ورزش برگشت ولی این بار به عنوان مربی . او کارش را با یک تیم اتریشی به نام آستریا کلاگن فورت استارت زد و تا سال 1994 که به نیمکت دیناموزاگرب رسید ، سرمربی سگستا هم بود . او در دوسالی که سرمربی دیناموزاگرب بود ، یک جام قهرمانی لیگ و دو جام حذفی با این تیم فتح کرد ولی مسئولان باشگاه به دلایل مختلف با او به مشکل خورده و قراردادش را تمدید نکردند. کرانچار بعد از این پایان همکاری در هشت سال بعدی روی نیمکت 11 تیم نشست تا بالاخر در 2004 بعنوان سرمربی تیم ملی کرواسی انتخاب شد . او با کرواسی به عنوان تیم اول گروه هشتم مقدماتی جام جهانی در قاره اروپا به جام جهانی آلمان صعود کرد اما به دو مساوی و یک باخت ، بعد از برزیل و استرالیا در گروهش سوم شد و همین عدم صعود به مرحله بعدی ، قطع همکاری با تیم ملی کرواسی را به همراه داشت .
ورود او به ایران در 30 تیر 1388 بود . کرانچار در لیگ نهم روی نیمکت پرسپولیس نشست ولی بعد از تغییرات مدیریتی و فقط چند بازی ، برکنار شد و جایش را به دایی داد . او پرسپولیس را روی پله سوم تحویل دایی داد ولی پرسپولیس در آن فصل ، چهارم شد و سرمربی اخراج شده هم روی نیمکت تیم ملی مونته نگرو نشست تا اینکه بالاخره در 6 آبان 1390 سرمربی سپاهان شد . سرمربی تیمی که 9 بازی اولش را با لوکا بوناچیچ و سه بازی بعدی را با کریم قنبری ادامه داده بود.
هنر والای کرانچار را می توان در خرید بازیکن خارجی دانست خارجی های با کیفیتی در زمان او به فوتبال ایران آمدند و همگی را می توان در فهرست بهترین خارجی های فوتبال ایران قرارداد . او تنها مربی خارجی تاریخ لیگ برتر است که موفق شده بیش از نیمی از بازیهایش در لیگ برتر را ببرد .
کرانچار به عنوان بازیکن در فصل 1982-1981 موفق شد قهرمان لیگ یوگسلاوی شود . او با پیراهن دینامو ، جز این قهرمانی توانست دوبار در سالهای 1980 و 1983 قهرمان جام حذفی هم بشود . او در دو فصل 1987-1986 1988-1987 با راپیدوین فاتح بوندس لیگای اتریش شد . او به عنوان مربی یک قهرمانی لیگ و یک قهرمانی جام حذفی با دینامو زاگرب در کرواسی دارد . یک قهرمانی لیگ کرواسی هم با تیم دیگر شهر زاگرب در فصل 2002-2001 دارد و یک قهرمانی لیگ و یک قهرمانی جام حذفی با سپاهان ...
باید منتظر بود. داستان قهرمانی های سپاهان با کرانچار ادامه دارد..
نظرات کاربران
برای ارسال نظر، باید در سایت عضو شوید.
آخرین ها