X

ورود به پایگاه خبری طوفان زرد

10 شهریور 1394, 11:41
کد خبر: 11319
خبرنگار: niloofar
نظرات: 1

به بهانه حضور حاج صفي در فوتبال آلمان

از جدی‌کار تا حاج صفی

از جدی‌کار تا حاج صفی از جدی‌کار تا حاج صفی
احسان حاج صفی در حالی به تیم اف اس فاو فرانکفورت در بوندسلیگای دو پیوست که در در دهه‌های گذشته ملی‌پوشان زیادی حضور در سطح اول فوتبال آلمان را تجربه کرده بودند.
به گزارش ایمنا، حضور بازیکنان ایرانی در فوتبال آلمان سابقه دیرینه‌ای داشته و به حدود 6 دهه قبل برمی‌گردد. مرحوم بیوک جدی‌کار که از او به عنوان اولین لژیونر تاریخ فوتبال ایران نام می‌برند، 58 سال پیش در تیم ویکتوریا کلوب برلین بازی می‌کرد. اما درخشان‌ترین دوران حضور ملی‌پوشان فوتبال ایران در آلمان به نیمه دوم دهه هفتاد بازمی‌گردد زمانی که چند بازیکن شاخص تیم ملی که از آنها به عنوان نسل طلایی فوتبال ایران نام برده می‌شود حضور توامان در سطح اول فوتبال این کشور را تجربه کردند. زمانی علی دایی، کریم باقری و خداداد عزیزی همزمان با هم در بوندسلیگا حاضر بوده و برای تیم‌های آرمینیا بیله‌فلد و اف ث کلن بازی می‌کردند. دایی از بیله‌فلد به بزرگ‌ترین تیم فوتبال آلمان یعنی بایرن مونیخ رسید اما پس از آنکه در این تیم خیلی فرصت بازی پیدا نکرد به هرتا برلین رفت. بعد از این سه نفر مهدی مهدوی‌کیا و وحید هاشمیان به فوتبال آلمان اضافه شدند و سال‌های طولانی در این کشور بازی کردند.
مهدوی‌کیا که برخی از او به عنوان موفق‌ترین لژیونر تاریخ فوتبال ایران نام می‌برند بیش از یک دهه در فوتبال آلمان ماندنی شد. او که بعد از جام جهانی 98 به بوخوم پیوست تا سال 2010 که که از اینتراخت فرانکفورت جدا شده و برای بازی در استیل آذین به ایران آمد 12 سال در سطح اول فوتبال این کشور بازی کرد. اوج کار مهدی‌کیا را باید بازی در هامبورگ دانست. جایی که او بیش از 200 بازی برای این تیم انجام داد و به یکی از محبوب‌ترین بازیکنان آن بدل شد.
وحید هاشمیان نیز یکی از شاخص‌ترین و موفق‌ترین لژیونرهای فوتبال ایران در آلمان به حساب می‌آید. این مهاجم هم مثل مهدوی‌کیا بیش از یک دهه در فوتبال آلمان حضور داشت و در این مدت پیراهن تیم‌های معروفی چون هامبورگ، بوخوم، بایرن مونیخ و هانوفر را به تن کرد. برخلاف مهدوی‌کیا که در تمام مدت حضورش در آلمان در بالاترین سطح فوتبال این کشور بازی کرد، هاشمیان حضور در بوندسلیگای دو را هم با بوخوم تجربه کرد. از قضا بازی در دسته دوم برای مهاجم ایرانی قرین موفقیت بود و او با درخشش با پیراهن بوخوم در بازگشت مجدد این تیم به بوندسلیگای یک نقش پررنگی ایفا کرد.
از دیگر ایرانی‌های شاخص در آلمان باید از علی کریمی نام برد که از الاهلی به بایرن مونیخ رفت و هرچند حضورش در این تیم خیلی ادامه‌دار نشد اما با عضویت در یکی از بزرگ‌ترین باشگاههای فوتبال اروپا خاطراتی ماندنی را برای فوتبالدوستان ایرانی رقم زد. کریمی در میانه‌های لیگ دهم هم با جدایی از استیل آذین یک حضور کوتاه در شالکه را تجربه کرد که هرچند با موفقیت زیادی همراه نبود اما یکی از جالب‌ترین انتقالها از فوتبال ایران به آلمان را رقم زد. این آخرین انتقال یک بازیکن از فوتبال ایران به سطح اول فوتبال آلمان به حساب می‌آید.
علیرضا منصوریان، مهدی پاشازاده، داریوش یزدانی، علی موسوی و سیروس دین محمدی هم برخی دیگر از ملی‌پوشان فوتبال ایران بودند که مدتی در آلمان بازی کردند.
محرم نویدکیا نیز یک دهه پیش با پیراهن بوخوم حضور در سطح اول فوتبال آلمان را تجربه کرد اما مصدومیت مانع از آن شد تا حضور کاپیتان سپاهان در این کشور ادامه‌دار شود.
احسان حاج صفی که شایعات زیادی درباره پیوستنش به بوخوم بر سر زبانها افتاده بود در نهایت از یک تیم کمتر مطرح‌تر در بوندسلیگای دو سر در آورد آن هم در حالی که در حال حاضر نه فقط بازیکن ثابت تیم ملی و کاپیتان دوم آن که یکی از درخشان‌ترین و آماده‌ترین بازیکنان فوتبال ایران است. معلوم نیست چرا با وجود حضور پرتعداد و نسبتا موفق بازیکنان ایرانی در فوتبال آلمان در دهه‌های گذشته، ورود ایرانی‌ها به سطح اول فوتبال این کشور تا این اندازه سخت شده است.
نظرات کاربران
برای ارسال نظر، باید در سایت عضو شوید.
آخرین ها