ایبرو صدایم کنید
ایبرو: جو آزادی رویایی بود
هافبک بوسنیایی سپاهان گفت: می دانستم که محمدرضا پیش از سپاهان در پرسپولیس بازی می کرد؛ همچنین فهمیدم که دیروز آنها برای خلعتبری شعار دادند اما چون زبانشان را نمی فهمیدم متوجه نشدم چه می گویند.
به گزارش طوفان زرد سنیاد ایبریچیچ جدیدترین بازیکن خارجی تیم سپاهان است که در نقل و انتقالات نیم فصل به این تیم آمد تا در نیم فصل دوم لیگ برتر و لیگ قهرمانان آسیا به طلایی پوشان کمک کند. سنیاد در اولین بازی رسمی خود با پیراهن سپاهان و در اولین دقیقه ای که به میدان رفت تاثیر مستقیم روی گل دوم آنها به پرسپولیس داشت. حال او در گفت وگو با کاپ، درباره هدفش از آمدن به فوتبال ایران، بازی در استادیوم آزادی و دلیل خداحافظی اش از تیم ملی بوسنی و هرزگوین صحبت کرد که متن این گفت وگو را در ادامه می خوانیم:
* سوالات مان را از بازی دیروز شروع کنیم.
بازی بسیار خوبی بود. شنیده بودم که این بازی دربی ایران است و واقعا هم سطح بالایی داشت ما شانس های بیشتری برای گلزنی داشتیم و دو بار هم جلو افتادیم اما بدشانس بودیم و در نهایت به تساوی رضایت دادیم.
* جالب است که تو می گویی سپاهان موقعیت های بیشتری داشت اما پرسپولیسی ها خلاف نظر تو را دارند.
من با توجه به چیزی که دیدم صحبت می کنم. همانطور که گفتم ما دوبار از حریف مان جلو افتادیم و موقعیت های بسیار خوبی هم روی دروازه آنها مخصوصا در نیمه اول خلق کردیم. در ضمن این را هم نباید فراموش کرد که دقایق پایانی را با یک بازیکن کمتر ادامه دادیم.
* دیروز اولین بازی رسمی تو بود، نظرت درباره بازیکنان پرسپولیس و سپاهان چه بود؟
سپاهان باشگاه بزرگی است من پیش از اینکه به اینجا بیایم آشنایی نسبتا خوبی از این تیم داشتم. دیروز هم بازیکنان ما نمایش قابل قبولی را ارایه کردند و در آن سمت پرسپولیسی ها هم با بازی خوبشان من را سورپرایز کردند.
* انتظار می رفت از ابتدا به میدان بروی اما اینطور نشد و فقط چند دقیقه فرصت بازی پیدا کردی، از خودت راضی بودی؟
مدت زمان کوتاهی است که به ایران آمده ام و هنوز بازیکنان را به طور کامل نمی شناسم به همین دلیل نیاز دارم که یک یا دو هفته دیگر به عنوان بازیکن تعویضی وارد زمین شوم و کم کم آماده ۹۰دقیقه بازی کردن شوم با این حال از عملکرد خودم در بازی دیروز راضی بودم.
* اولین دقیقه، اولین بازی رسمی ات برای سپاهان منجر شد به یک گل که تو در آن تاثیر مستقیم داشتی.
خیلی خوشحال شدم که اولین توپی که زیر پایم افتاد در نهایت به گل تبدیل شد. ای کاش آن گل ما را به برتری می رساند و سه امتیاز را می گرفتیم. در آن حالت خوشحالی ام دو چندان می شد.
* از جو استادیوم آزادی صحبت کن. چطور بود؟
می دانستم که مردم ایران فوتبال را بسیار زیاد دوست دارند. انتظار می کشیدم که کمتر از ۵۰ هزار نفر به ورزشگاه بیایند اما وقتی روز بازی دیدم حدود ۸۰هزار نفر برای تماشای این مسابقه به ورزشگاه آمدند هیجان زده شدم. راستش را بخواهید فکر نمی کردم در اولین بازی این جمعیت را ببینم.
* تو پیش از سپاهان در لیگ های روسیه، کرواسی و ترکیه بازی کردی. اگر بخواهیم مقایسه کنیم جو ورزشگاه های کدام کشور برای تو جالب تر بود؟
همانطور که گفتید من در تیم های خوبی در کشورهای دیگر هم بازی کردم. بعضی از ورزشگاه های ترکیه هم فوق العاده جو بی نظیری داشت. زمانی که در کرواسی و تیم هایدوک اشپیلت بازی می کردم ورزشگاه ها اتمسفر جالبی داشتند. تا دیروز ورزشگاه های ترکیه برایم رویایی بودند اما وقتی به آزادی آمدم دیدم تماشاگران شما از ترک ها هم بهتر هستند.
* دیروز متوجه شدی که هواداران پرسپولیس علیه خلعتبری شعار دادند؟
من می دانستم که محمدرضا پیش از سپاهان در پرسپولیس بازی می کرد. همچنین فهمیدم که دیروز آنها برای خلعتبری شعار دادند اما چون زبانشان را نمی فهمیدم متوجه نشدم چه می گویند. من سعی کردم بازی خودم را انجام بدهم و از جو ورزشگاه لذت ببرم.
* شنیدیم که خلعتبری در رختکن گریه کرده است، اینطور است؟
اتفاقا بعد از بازی حال خلعتبری بسیار خوب بود و من متوجه چیزی نشدم. شاید هم این اتفاق افتاده باشد و من ندیده باشم.
* همانطور که اشاره کردیم تو در تیم های بسیار خوب اروپایی بازی کردی، چی شد که به یکباره تصمیم گرفتی به آسیا، ایران و سپاهان بیایی؟
سپاهان در آسیا تیم شناخته شده و بزرگی است. من قبلا اینجا بازی نکرده بودم اما استیماچ گفت شرایط در اصفهان برایت مهیاست. گفت که باشگاه چه اهداف بزرگی دارد. گفت که سپاهان جزو مطرح ترین تیم های قاره است و امسال در لیگ قهرمانان آسیا هم وجود دارد. از طرفی تیم هایی مثل سپاهان و پرسپولیس در اروپا هم نام های آشنایی هستند و علاقه مندان به فوتبال این دو تیم را می شناسند.
* فکر می کنم شناخت قبلی تو از استیماچ هم در تصمیم ات برای بازی در ایران تاثیرگذار بود.
صددرصد همینطور است. ایگور را از زمانی که در هایدوک اشپیلت بازی می کرد می شناختم او مربی تیم ملی کرواسی هم بود و جزو بزرگترین مربیان اروپا به شمار می رود. خوشحالم که این فرصت نصیبم شده تا با او دوباره کار کنم.
* سال ۲۰۱۴ و بعداز جام جهانی تصمیم گرفتی که از فوتبال ملی خداحافظی کنی، چرا؟
۱۰ سال در تیم ملی بوسنی بازی کردم. ۴۴ بازی ملی داشتم و ۴ گل هم به ثمر رساندم. مهمترین آرزویم بازی در جام جهانی بود که محقق شد. دیگر در سطح ملی اشباع شده بودم و می خواستم بیشتر وقتم را برای همسر و فرزندانم بگذارم به همین دلیل تصمیم گرفتم از تیم ملی خداحافظی کنم.
* حتما یادت هست که در مسابقات جام جهانی ۲۰۱۴ بوسنی و ایران با هم همگروه شدند و به مصاف هم رفتند، از آن بازی برای مان بگو.
همانطور که گفتید ما و ایران در یک گروه قرار داشتیم. در بازی آخر به مصاف هم رفتیم. ما قطعا حذف شده بودیم و شما هم شانس چندانی برای صعود نداشته بودید. یکدل شده بودیم تا از حیثیت فوتبال بوسنی دفاع کنیم. خوشحالم که توانستیم بازی را ببریم اما شما هم بازی خوبی انجام دادید و در بازی با ما موقعیت های خطرناکی خلق کردید اما در مجموع نمایش ما بهتر بود متاسفم که در نهایت هم بوسنی حذف شد و هم ایران.
* برگردیم به لیگ ایران. در حال حاضر سپاهان جایگاه خوبی در جدول رده بندی ندارد، به نظرت با توجه به بازی های باقیمانده شانسی برای کسب عنوان قهرمانی دارید؟
دوست من همانطور که چند دقیقه پیش گفتم سپاهان تیم بزرگی است از طرفی ما فقط ۱۰ امتیاز با صدر جدول فاصله داریم و می توانیم با پیروزی در یکی، دو بازی اعتماد به نفس مان را به دست بیاوریم و در جدول رده بندی صعود کنیم هیچ چیز برای ما به اتمام نرسیده است.
* از زندگی در اصفهان بگو، توانسته ای با شرایط خودت را وفق دهی؟
بله اینجا همه چیز خوب است. مردم اصفهان مهمان نواز هستند و تا به الان مشکلی برایم به وجود نیامده است.
* از غذاهای ایرانی برای ما بگو.
هر روز در حال تست کردن غذاهای جدید ایرانی هستم. اسم هایشان بسیار سخت است اما خوشمزه هستند و پرضرر.
* و سوال آخر. معمولا بازیکنان خارجی که به فوتبال ما می آیند بر سر تلفظ اسم شان شک و شبهه بسیار زیادی به وجود می آید و هرکس آنها را با تلفظ خاص خودش صدا می کند، اسم و فامیل تو دقیقا چیست؟
من سنیاد ایبریچیچ هستم و من را ایبرو صدا می زنند. مثل ابراهیموویچ که ایبرا صدایش می کنند. همانطور که می دانید زلاتان اصلیت بوسنیایی دارد و من عاشق بازی او هستم.