X

ورود به پایگاه خبری طوفان زرد

4 مهر 1398, 12:13
کد خبر: 30909
خبرنگار: khani
نظرات: 2

نگاهی به دیدارهای حساس سپاهان و پرسپولیس؛

هیجان‌انگیز و تراژیک

هیجان‌انگیز و تراژیک هیجان‌انگیز و تراژیک
رقابت تیم‌های سپاهان و پرسپولیس در طول ۲ دهه گذشته جزو حساس‌ترین بازی‌های برگزار شده در سطح نخست فوتبال کشور بوده است.

به گزارش پایگاه خبری طوفان زرد و به نقل از تسنیم ، شاید به جرأت بتوان گفت که تقابل سپاهان و پرسپولیس پرحاشیه‌ترین بازی برگزار شده در سطح نخست فوتبال ایران باشد. ال‌کلاسیکوی معروف ایران از اوایل دهه هشتاد آغاز شده و در تمام این سال‌ها همیشه با هیجان و اتفاقات زیادی همراه بوده است، تا حدی که گاه حساسیت این دیدار از شهرآورد تهران نیز بیشتر شده و اتفاقات آن تا هفته‌ها در صدر اخبار فوتبال باشگاهی ایران قرار می‌گیرد.

رقابت سپاهان و پرسپولیس چه در لیگ باشد و یا در جام حذفی، همیشه با حساسیت همراه است. دوقطبی سپاهان-پرسپولیس که بعد از نخستین قهرمانی زردپوشان اصفهانی در لیگ دوم شکل گرفته و به مرور زمان تبدیل به یکی از 3 دیدار بزرگ سطح نخست فوتبال ایران شده است، گاه با چنان حواشی عجیب و غریبی همراه شده که تا سال‌ها در حافظه فوتبال‌دوستان ایرانی باقی مانده است. اتفاقاتی که گاهی مثل ماجرای سرباز احمدی در لیگ هفتم و یا زخمی شدن 256 نفر در آخرین تقابل 2 تیم در فصل گذشته بسیار تلخ بوده است.

اگرچه افت مقطعی سپاهان سبب شد که بازی‌های آنها با پرسپولیس، از جذابیت سال‌های گذشته برخوردار نباشد، اما در فصل گذشته و فصل جاری با اوج‌گیری دوباره زردپوشان اصفهان و رقابت 2 تیم در کورس قهرمانی در کنار نایب‌قهرمانی پرسپولیس در آسیا یک بار دیگر هیجان و استرس را به ال‌کلاسیکوی ایران بازگرداند.

سپاهان و پرسپولیس در لیگ نوزدهم خیلی زودتر از همیشه به هم رسیده و باید هفتاد و دومین ال‌کلاسیکوی ایران را برگزار کنند. سرخ‌پوشان و شاگردان قلعه‌نویی در فصل جاری نیز رقابت شدیدی برای کسب عنوان قهرمانی دارند و تقابل زودهنگام آنها با توجه به اتفاقات فصل گذشته قطعاً از حساسیت بالایی برخوردار خواهد بود. تقابل سرنوشت‌ساز سپاهان و پرسپولیس در فصل جدید بهانه‌ای شد برای مرور بازی‌های حساس 2 تیم در اداور مختلف که در ادامه می‌آید:

8 خرداد 1398

سپاهان و پرسپولیس پس از پشت سر گذاشتن یک رقابت پایاپای و جنجالی در لیگ هجدهم، در مرحله نیمه‌نهایی جام حذفی نیز به مصاف هم رفتند. ال‌‌کلاسیکوی هفتاد و یکم که با توجه به اتفاقات رخ داده در بازی برگشت 2 تیم در ورزشگاه آزادی تهران از حساسیت صدچندانی برخوردار شده بود، بنا به سنت همیشگی این مسابقه حواشی پیرامون آن، از مدت‌ها قبل آغاز شد و در شب مسابقه به اوج خود رسیده و در نهایت تبدیل به اتفاقات تلخی شد.

سازمان لیگ چند روز قبل از بازی اعلام کرد که برخلاف رویه گذشته، در این بازی سکوهای ورزشگاه نقش‌جهان به طور مساوی بین هواداران 2 تیم تقسیم می‌شود. تصمیمی که با مخالفت شدید سپاهانی‌ها روبه‌رو شده و تا جایی پیش رفت که مسئولان این تیم تهدید به انصراف از بازی کردند. در آن سو سازمان لیگ که اصرار بر عملی کردن تقسیم مساوی سکوها داشت، در نهایت سکوهای نقش‌جهان را به صورت 70 به 30 بین تماشاگران سپاهان و پرسپولیس تقسیم کرد تا هیاهوها به اوج خود رسیده و خشم هواداران هر 2 تیم برانگیخته شود. اما این پایان هیاهو نبود و حساسیت کاذب ایجادشده در نهایت به ورزشگاه رسید و تعدادی از تماشاگران در این میان مصدوم شدند. با این حال در زمان آغاز مسابقه سکوها از آرامش نسبی برخوردار شده و نوبت به جنجال‌های بازیکنان رسید.

سپاهان و پرسپولیس ماراتن نیمه‌نهایی خود را آغاز کردند و پس از تساوی 2 تیم در پایان 90 دقیقه، کار به وقت اضافه کشیده شد. اواخر نیمه نخست وقت‌های اضافه آغاز درگیری‌های شدید بازیکنان 2 تیم بوده در نهایت به اخراج استنلی، ایران‌پوریان و رفیعی انجامید. سپاهان در دقیقه 8 نیمه دوم وقت اضافه صاحب یک ضربه پنالتی شد که مهدی کیانی آن را به بیرون زده و پرسپولیس با شوت سرکش احمد نورالهی و اشتباه سیاوش یزدانی در واپسین لحظات بازی گل برتری را به ثمر رسانده و به فینال جام حذفی صعود کرد. پس از سوت پایان بازی درگیری‌ها به تماشاگران 2 تیم کشیده شده و منجر به وارد شدن خسارت به اتومبیل چند تن از خبرنگاران و زخمی شدن تعدادی از هواداران شد و یکی از تلخ‌ترین بازی‌های 2 تیم رقم خورد.

6 اردیبهشت 1398

یکی دیگر از بازی‌های جنجالی پرسپولیس و سپاهان، حدود 5 ماه پیش و در بازی برگشت 2 تیم در لیگ برتر به وقوع پیوست که منجر به زخمی شدن حدود 256 نفر از تماشاگران در ورزشگاه آزادی شد.کورس نزدیک 2 تیم بر سر عنوان قهرمانی و فاصله 5 امتیازی آنها، حساسیت این دیدار را به طور عجیبی بالا برده بود. در این بازی هواداران 2 تیم ساعتی پیش از شروع بازی در ورزشگاه با یکدیگر درگیر شده و زد و خورد شدیدی میان آنها به وجود آمد. درگیری هواداران سپاهان و پرسپولیس در ورزشگاه آزادی به حدی شدید بود که کار به حضور نیروهای یگان ویژه کشیده شد و حدود 256 نفر از تماشاگران زخمی شدند.

این پایان ماجرا نبود و درگیری هواداران به نزاع بازیکنان 2 تیم در اواخر بازی و جدال لفظی مسئولان سپاهان و پرسپولیس در رسانه‌ها منجر شد. سپاهانی‌ها معتقد بودند که استقرار اشتباه تماشاگران سپاهان و قرار گرفتن پرسپولیسی‌ها در سکوهای بالای سر آنها، عامل اصلی درگیری‌ها بوده است، موضوعی که با مخالفت مدیران پرسپولیس مواجه شد و پرسپولیسی‌ها اعتقاد داشتند که هواداران سپاهان آغازکننده درگیری‌ها بوده‌اند. میان جدال‌های رسانه‌ای 2 تیم، نکته‌ای که فراموش شد، زخمی شدن 256 نفر از تماشاگران و خسارت 2 میلیاردی به ورزشگاه آزادی بود. اتفاقی تلخ که قطعاً تا مدت‌ها در خاطر فوتبال‌دوستان باقی خواهد ماند.


30 شهریور 1392

پرسپولیس در هفته دهم لیگ برتر فوتبال مهمان سپاهان بود و با نتیجه 2 بر صفر شکست خورد. گل نخست سپاهان از روی نقطه پنالتی توسط هادی عقیلی به ثمر رسید. محسن قهرمانی در یک صحنه مشکوک در محوطه جریمه پرسپولیس برخورد میثم حسینی با بازیکن سپاهان را خطا تشخیص داد و او را با کارت قرمز جریمه کرد تا تیم دایی در دقیقه چهار، 10 نفره شود.

گل دوم بازی هم در دقیقه 94 توسط امید جهان‌عالیان زده شد.

15 اردیبهشت 1392


در جام حذفی سال 92-1391 تیم سپاهان اصفهان و پرسپولیس تهران با برتری مقابل حریفان خود به فینال بازی‌ها راه یافتند که بر اساس قرعه‌کشی تک بازی فینال در ورزشگاه آزادی برگزار شد. در 90 دقیقه وقت قانونی، بازی با گل‌های کریم انصاری‌فرد از پرسپولیس و جواهیر سوکای از سپاهان با نتیجه یک بر یک به پایان رسید تا بازی به وقت‌های اضافه کشیده شود.

در وقت‌های اضافه هم با گل‌های محمد نوری از پرسپولیس و محمد غلامی از سپاهان به پایان رسید تا نتیجه بازی در مجموع 120 دقیقه 2 بر 2 شود و بازی به ضربات پنالتی برود.

در ضربات پنالتی تیم فوتبال سپاهان موفق شد با نتیجه 4 بر 2 تیم پرسپولیس را شکست دهد و به مقام قهرمانی این دوره از مسابقات جام حذفی کشور دست یابد. در پایان این دیدار، مهدی مهدوی‌کیا، اسطوره پرسپولیس و فوتبال ایران، با چشمانی اشکبار از دنیای فوتبال خداحافظی کرد.

خداحافظی غریبانه و بدون تجلیل مهدوی‌کیا داغ بزرگی بر دل هواداران پرسپولیس به شمار می‌رفت و موجب انتقادهای فراوانی از این باشگاه شد.

2 مهر 1391

دیدار رفت سپاهان و پرسپولیس در لیگ دوازدهم، با اتفاقات و البته اظهارنظرهای عجیبی همراه بود. پرسپولیس و سپاهان در هفته نهم به مصاف هم رفتند که سپاهان با گل‌های جواهیر سوکای و عادل کلاه‌کج به پیروزی رسید.

اما نکته مهم بازی، به حواشی این دیدار اختصاص دارد. بازیکنان پرسپولیس در اواسط بازی دچار تاربینی و سرگیجه شده و ادعا کردند که قادر به تشخیص زمان بازی نبوده‌اند.

پس از بازی پزشک پرسپولیس عنوان کرده که آزمایشاتی را برای یافتن علت این اتفاق روی بازیکنان انجام داده اما در ادامه ادعا کرد، نتیجه آزمایش از ماشینش به سرقت رفته است! در ادامه هم برخی عنوان کردند مکمل‌هایی که بازیکنان پرسپولیس در بین 2 نیمه مصرف کرده‌اند دچار مشکل بوده است.



28 اردیبهشت 1387

این بازی حکم بازی فینال لیگ هفتم حرفه‌ای ایران را داشت. در این بازی هر نتیجه‌ای غیر از برد حکم به قهرمانی سپاهان آن هم در استادیوم آزادی تهران می‌داد.

داوری این بازی بر عهده سعید مظفری‌زاده بود، نخستین گل این بازی در دقیقه 16 توسط محسن خلیلی وارد دروازه سپاهان شد ولی احسان حاج‌صفی در دقیقه 29 گل پرسپولیسی ها را پاسخ داد.

در نهایت در پایان وقت قانونی و پس از اعلام 7 دقیقه زمان تلف شده توسط داور پرسپولیس در دقیقه 5 یک ضربه کاشته پشت محوطه جریمه صاحب شد که ضربه سر سپهر حیدری در دقیقه ششم وقت‌های تلف شده سبب قهرمانی پرسپولیس شد.

8 مهر 1382

یکی از پرگل‌ترین و جذاب‌ترین دیدارهای پرسپولیس و سپاهان در فصل 83-1382 رقم خورد. فصلی که در نهایت پاس تهران قهرمان لیگ برتر شد، هفته پنجم شاهد جدال پرسپولیس و سپاهان بود. رضا جباری، علی سلمانی و عیسی ترائوره هر کدام یک بار برای پرسپولیس و طالب‌نسب و ادموند بزیک 2 بار برای سپاهان گلزنی کردند. نکته جالب این بازی تقابل ادموند بزیک با تیم سابق و زدن 2 گل به این تیم بود.

در لیگ هفتم، سپاهان و پرسپولیس رقابت شدید و پایاپی برا کسب عنوان قهرمانی داشتند. پرسپولیسی‌ها که در آن زمان، تنها تیم بدون شکست لیگ تا هفته شانزدهم به شمار می‌رفتند؛ برای برگزاری آخرین بازی نیم فصل نخست، راهی اصفهان شدند.

این بازی با نتیجه 2 بر یک به نفع سپاهان خاتمه یافت و محمد نصرتی (گل به خودی) و عماد رضا برای زردپوشان و عباس آقایی برای شاگردان قطبی، گلزنی کردند. حاشیه این دیدار اما بسیار تلخ بود. تماشاگران اقدام به پرتاپ نارنجک کرده و در نتیجه آن سرباز احمدی، برای همیشه نابینا شد.

در پی این اتفاق باشگاه سپاهان به کسر 5 امتیاز محکوم شد که پس از مدتی به 3 امتیاز کاهش یافت.

31 شهریور 1385

در سال 85 تیم سپاهان اصفهان و پرسپولیس تهران با برتری مقابل حریفان خود به فینال بازی‌ها راه یافتند که بازی رفت در ورزشگاه آزادی برگزار شد. سرمربی پرسپولیس آری هان هلندی و سرمربی تیم اصفهانی لوکا بوناچیچ کروات بود که علیرضا نیکبخت واحدی روی پاس حسین بادامکی، گل نخست بازی را به ثمر رساند و پس از چند دقیقه حمید شفیعی گل نیکبخت را پاسخ داد و بازی یک بر یک مساوی پایان یافت.

در بازی برگشت پرسپولیس راهی اصفهان شد که بازی با گل‌های ابراهیم اسدی برای پرسپولیس و حمید شفیعی برای سپاهان مساوی شد که در ضربات پنالتی نیکبخت واحدی و شیث رضایی از پرسپولیس و جلال اکبری از سپاهان نتوانستند پنالتی‌های خود را به ثمر برسانند و سپاهان با پیروزی 4 بر 2 توانست قهرمان این دوره شود و به لیگ قهرمانان آسیا راه یابد.

پس از پایان این بازی، پرسپولیسی‌ها قرارداد عمادرضا با سپاهان را غیرقانونی دانسته و به این مسئله اعتراض کردند. آن ها معتقد بودند که مهاجم عراقی سپاهان در زمان عقد قراردادش، در ایران حضور نداشته و قراردادش با این باشگاه غیرقانونی است.

موضوعی که توسط محمدرضا ساکت مدیرعامل وقت باشگاه سپاهان به شدت تکذیب شد. انصاری‌فرد مدیرعامل وقت پرسپولیس در برنامه نود، خواهان استعلام از اداره گذرنامه برای مشخص شدن زمان ورود و خروج عماد رضا شد.

با این حال سپاهانی‌ها اعلام کردند قرارداد عماد رضا در ساعت 30 دقیقه بامداد امضا شده و همه بازیکنانی که در آن روز قراردادشان در دفتر هیئت فوتبال ثبت شده بود بین ساعت 12 تا 30 دقیقه بامداد در هیئت فوتبال اصفهان حاضر شده و قراردادشان را ثبت کردند و کمیته انضباطی نیز این موضوع را پذیرفت.
نظرات کاربران
برای ارسال نظر، باید در سایت عضو شوید.
آخرین ها