X

ورود به پایگاه خبری طوفان زرد

22 مرداد 1392, 11:03
کد خبر: 3687
خبرنگار: 200090
نظرات: 4

چرا بازی‌های تیم‌های هم استانی همزمان است؟

چرا بازی‌های تیم‌های هم استانی همزمان است؟ چرا بازی‌های تیم‌های هم استانی همزمان است؟
در حالی که به دلیل ناهماهنگی صدا و سیما و سازمان لیگ هر هفته شاهد تغییر ساعت بازی‌ تیم‌های سرخابی هستیم دیدار تیم‌های هم استانی بر خلاف دیدارهای استقلال و پرسپولیس همزمان برگزار می‌شود که علاوه بر کاهش جذابیت باعث مشکل در پوشش اخبار مربوط به بازی‌ها در رسانه‌های استانی می‌شود.
۴ هفته از لیگ سیزدهم مثل برق و باد گذشت، این ۴ هفته در طول ۱۹ روز برگزار شد که میانگین حدود هر ۵ روز یک بازی را می‌دهد.
علاوه بر نامنظم بودن و ثابت نبودن اولین زمان اعلام شده خیلی از دیدارها نکته دیگری که در خلال برگزاری این ۴ هفته باید به آن اشاره کرد همزمان برگزار شدن ۷ یا ۶ بازی در یک روز در ۳ هفته بودیم که باعث می‌شد اکثراً بازی‌ تیم‌های هم استانی در یک ساعت برگزار شود و قطعاً کار رسانه‌های استانی برای پوشش هر دو بازی سخت شود. ضمن اینکه هواداران فوتبال در شهرستان‌ها نیز قادر به تماشای یکی از دو دیدار تیم‌های استان خود نمی‌شوند.
در هفته نخست دو بازی در روز دوم مرداد و ۶ بازی در روز سوم مرداد به صورت همزمان برگزار شد اما در هفته دوم اوضاع کمی بهتر شد و ۸ بازی هفته به صورت مساوی تری نسبت به هفته نخست و ۲ هفته بعدی‌اش در ۲ روز برگزار شد، به این ترتیب که ۵ بازی در روز دهم مرداد و ۳ بازی در روز ۱۱ مرداد برگزار شد.
اما در هفته سوم شاهد شاهکاری از سوی سازمان لیگ بودیم که در هیچ لیگ معتبر اروپایی آن را مشاهده نمی‌کنیم، برگزاری یک بازی در اولین روز هفته سوم و ۷ بازی به صورت کاملاً همزمان در روز دوم هفته سوم.
در هفته سوم روز اول هفته که ۱۵ مرداد بود ۷ بازی به صورت همزمان ساعت ۲۲ برگزار شد البته یکی از دیدارها که دیدار فجرسپاسی و استقلال بود ۲۲:۱۵ برگزار شد اما در روز دوم هفته فقط شاهد یک دیدار در ورزشگاه آزادی بودیم.
در هفته چهارم نیز ترتیب بازی‌ها مثل هفته نخست بود، ۲ بازی در روز اول و ۶ بازی در روز دوم هفته که البته باز هم برگزاری ۵ بازی در ساعت ۱۹:۴۵ چندان جالب به نظر نمی‌رسید.
برای مثال در دو هفته اخیر که تراکتورسازی در اصفهان به مصاف ذوب آهن و سپاهان رفت، دیدارهایش همزمان با دیگر تیم تبریزی یعنی گسترش فولاد بود که در دو هفته اخیر بازی‌هایش در ورزشگاه یادگار امام(ره) تبریز برگزار شد و به دلیل اینکه تماشاگران تبریزی ترجیح داده بودند در خانه بنشینند و بازی تیم محبوب تر یعنی تراکتورسازی را از طریق سیما مشاهده کنند شاهد استقبال بسیار کم و در حد زیر هزار نفر از بازی گسترش فولاد بودیم.
این مشکل برای هواداران و رسانه‌های اصفهان هم به نوعی وجود داشت و همزمانی بازی‌های سپاهان و ذوب آهن در ۲ هفته اخیر کار آنها را در پوشش اخبار بازی دو تیم کمی سخت می‌کرد.
برگزاری همزمان بازی‌های استقلال و فولاد، دو تیم استان خوزستان و داماش و ملوان دو تیم استان گیلان نیز دقیقاً مشکلات اصفهان و تبریز را برای اهالی رسانه و هواداران به وجود آورد.
شاید اگر کمی سازمان لیگ در چینش بازی‌ها با سلیقه تر عمل می‌کرد و مثلاً بازی‌های تیم‌های هم استانی را در یک روز یا حداقل یک ساعت برگزار نمی‌کرد اوضاع بهتر بود، دقیقاً همان کاری که برای استقلال و پرسپولیس می‌شود و بنا به درخواست صدا و سیما بازی‌های این دو تیم برابر حریفانشان در دو روز جدا برگزار می‌شود.
همانطور که علاقه مندان به فوتبال‌ در لیگ‌های اروپایی می‌دانند در طول سالیان گذشته همیشه شاهد یک روند برگزاری ثابت در لیگ‌های معتبر مثل لیگ برتر انگلیس، بوندس لیگای آلمان و لا لیگای اسپانیا هستیم.
مثلاً در انگلیس همیشه بازی‌ها در روزهای شنبه و یکشنبه و در ساعات مشخص ۱۶:۱۵، ۱۸:۳۰، ۱۹:۳۰ و ۲۱:۳۰ برگزار می‌شود و در هیچ یک از مقاطع فصل یک بازی در غیر از این ۴ ساعت خاص به وقت ایران برگزار نمی‌شود. البته در بعضی از هفته ها یک بازی نیز روز دوشنبه برگزار می‌شود که به دلیل غیرتعطیل بودن آن روز در اروپا به دلیل سهولت تماشاگران بازی در شب و ساعت ۲۳:۳۰(به وقت ایران) برگزار می‌شود و باز هم نمی‌توانیم بازی را پیدا کنیم که روز دوشنبه در ساعتی غیر از ۲۳:۳۰ برگزار شده است.
یا در آلمان همیشه اولین بازی هفته جمعه شب برگزار می‌شود و روز بعد که شنبه باشد ۶ بازی برگزار می‌شود و روز پایانی هفته یعنی یکشنبه همیشه ۲ بازی برگزار می‌شود.
حال این منظم و زیبا برگزار شدن بازی‌ها در چندین فصول پی در پی که باعث رونق و جذابیت لیگ می‌شود را با چینش بازی‌های لیگ برتر ایران مقایسه کنید، جایی که تقویم فوتبالی هر سال و هر هفته اش یکتا است و همیشه هم تیم‌های آسیایی‌اش از این برنامه ریزی غلط در هفته‌های پایانی در لیگ و آسیا ضربه خورده اند.
گفتنی است در هفته پنجم لیگ برتر ایران نیز همان آش و همان کاسه است، یعنی برگزاری یک بازی در روز اول هفته پنجم که پنجشنبه باشد و برگزاری بقیه ۷ دیدار به صورت تقریباً همزمان در روز جمعه و پایانی هفته که این حس را به آدم می‌دهد که می‌خواهند سر و ته‌اش را هم بیاورند!
نظرات کاربران
برای ارسال نظر، باید در سایت عضو شوید.
آخرین ها