نتايج دور از انتظار سپاهان و نیاز به یک بازنگری جدی


تیم فوتبال سپاهان نیم فصل نخست لیگ برتر را با شش پیروزی، شش تساوی و سه باخت به پایان رساند تا زرد پوشان اصفهانی با 24 امتیاز در مکان پنجم جدول قرار گیرند.
البته این جایگاه چندان مستحکم به نظر نمی رسد چرا که استقلالی ها دو بازی عقب افتاده دارند که در صورت پیروزی ، سپاهان را به رده ششم خواهند فرستاد.اما آنچه در این میان مهم به نظر می رسد جایگاه سپاهان و نتایج نیم فصل این تیم است. سپاهانی ها که در ابتدای فصل با سر و صدای فراوان اغلب ستاره های فصل پیش لیگ برتر را به خدمت گرفتند اما به اعتقاد بسیاری از کارشناسان نتوانستند در نیم فصل موفق نشان دهند در حالی که انتطار می رفت زرد پوشان اصفهانی حداقل یکی از مکان های اول و یا دوم جدول رده بندی را به خود اختصاص دهند.
سپاهان انتظارات را برآورده نکرد
پیرامون نتیجه گیری نامطلوب نیم فصل اول سپاهان مجتبی توتونی، مدرس اصفهانی کنفدراسیون آسیا چنین می گوید:« با توجه به یارگیری ابتدای فصل تیم فوتبال سپاهان که بهترین های لیگ را جذب کرد انتظار می رفت این تیم نتایج بهتری بگیرد اما این اتفاق نیفتاد.به نظرمن بازی در 15 بازی گذشته سپاهان یک تیم نشد و بازیکنان جدید نتوانستند خودشان را با باشگاه سپاهان هماهنگ کنند. البته نباید این موضوع را از نظر دور داشت که تنها جمع آوری ستاره ها ، تضمینی برای موفقیت یک تیم نیست.در نیم فصل نخست برخی از بازیکنان سپاهان تنها به فکرعرض اندام خودشان بودندو موفقیت تیم چندان برایشان مهم نبود. »
مهاجمان سپاهان به فکر خودشان بودند
مربی پیشین تیم فوتبال امید سپاهان با اشاره خود خواهی بازیکنانی همچون محمد غلامی و یا آرش افشین اضافه می کند:«در بازیهای پیشین سپاهان ، غلامی و افشین تنها به فکر نمایش هنر خودشان بودند. به طور مثال در حالی که خودشان در موقعیت 20 درصدی و نفر کناری در موقعیت 80 درصد گلزنی قرار داشت باز هم پاس نمی دادند.پر واضح است که در چنین تیمی امکان موفقیت کمتر خواهد بود چرا که اولویت اول بازیکنان تیم نیست.
غیبت نوید کیا و سوکای تاثیر گذار بود
توتونی همچنین غیبت محرم نوید کیا و جواهیر سوکای نیز در افت سپاهان تاثیر گذار دانسته می گوید: «فصل گذشته جواهیر سوکای و محرم نوید کیا نقش بسیار پر رنگی در موفقیت های تیم سپاهان بر عهده داشتند.همچنین محمدرضا خلعتبری با 11 گل و 13 پاس گل کمک فراوانی به کمک نیروی تهاجمی سپاهان کرد.» توتونی با مقایسه تیم تهاجمی فصل گذشته سپاهان با نیم فصل کنونی چنین نتیجه گیری می کند:« آنچه که در نیم فصل بازیهای سپاهان در نیم فصل نخست به چشم آمد هدر دادن موقعیت های مناسب گلزنی توسط مهاجمان بود.همین مشکل باعث شد تا شش تساوی در کارنامه سپاهانی ها ثبت شود. این آمار برای تیم که با هدف قهرمانی بسته شده است اصلا جالب توجه نیست.»
ترمیم نقاط ضعف با بررسی موشکافانه
توتونی در پاسخ به این پرسش که تیم فوتبال سپاهان برای موفقیت در نیم فصل دوم باید چه راهی را در پیش گیرد چنین پاسخ می دهد:« تیم فوتبال سپاهان در نیم فصل دوم به یک بازنگری جدی نیاز دارد. باید عملکرد بازیکنان و کادر فنی در نیم فصل نخست به صورت موشکافانه مورد بررسی قرار گیرد تا نقطه ضعف ها بهتر مشخص شود. من آقای کرانچار را مربی بزرگی و با شخصیتی می دانم اما احساس می کنم دستیاران ایشان توانایی کمک به سرمربی تیم در زمان های بحرانی را ندارند.محمود کریمی دستیار اول کرانچار بازیکن بزرگ و دوست داشتنی است و در کلاس های مربیگری شاگردم بود اما خیلی زود به نیمکت مربیگری یک تیم بزرگ رسید. در دنیای مدرن فوتبال غیر ممکن است به یک مربی تازه کار ، بدون گذراندن دوره های خاص و کسب تجربه لازم در رده تیم های پایه اجازه رسیدن به نیمکت تیم های درجه اول کشورشان را بدهند اما در فوتبال ایران این موضوع عادی شده است.»