X

ورود به پایگاه خبری طوفان زرد

24 اردیبهشت 1392, 22:35
کد خبر: 2056
خبرنگار: majidsad
نظرات: 0

سپاهاني كه بی جام نماند

سپاهاني كه بی جام نماند سپاهاني كه بی جام نماند
اینکه عملکرد ضعیف «نیلسون کوریا» دروازه بان پرسپولیس در فینال جام حذفی را به پیشنهاد سپاهانی ها برای جذب این دروازه بان ربط داده اند موضوعی است که تا مدرکی بابتش ارائه نشود نمی توان قرص و محکم مطرحش کرد.

مهمترین و بزرگترین نقطه قوت سپاهان برخورداری از ساختار و تشکیلاتی تقریبا استاندارد است و همین مساله همواره برگ برنده زردهای اصفهان در قیاس با رقباست. ساختارگرایی سپاهانی ها چیزی نه محدود به مدیرعامل قبلی یا فعلی، بلکه موضوعی نهادینه شده در هیات مدیره آنست و بدین ترتیب مدیرانی هم انتخاب می شوند که قائل به این موضوع باشند. سپاهانی ها دست کم توانسته اند ویترین اصفهان را به عنوان آدم هایی که زمینه مدیریتی خوبی دارند، حفظ کنند.
یک برد، یک باخت
«علیرضا رحیمی» به عنوان مدیرعامل سپاهان با حفظ «زلاتکو کرانچار» بدین معنا که بتواند مانع پیوستن او به تیم های دیگر شود، اولین برد فصل را کسب کرد اما در کنارش سپاهانی ها بازیکنان تاثیرگذار بسیاری را از دست دادند که اگر چه نفرات خوبی هم جذب شد اما باز هم زور تیمی که برای فصل جدید بسته شد به مراتب کمتر از فصول گذشته بود.
خوروش؛ رویانیان اصفهان!
رحیمی از فردی به عنوان سرپرست تیم یا بهتر بگویم مدیر فوتبال باشگاه استفاده کرد که در طول فصل گذشته تلاش زیادی داشت تا بتواند رکورد «محمد رویانیان» را در مصاحبه کردن بشکند. «رسول خوروش» و مدیر عامل پرسپولیس هر روز موضوعی برای در میان گذاشتن با رسانه ها داشتند و خب این وسط جنس گرایشات خوروش بنا بر عادت مالوف و علاقه بسیار سپاهانی ها به بیانیه نویسی تا حدودی متفاوت بود. در مجموع این ها به صورت تجربی یاد گرفته اند اگر قرار است در فوتبال ایران به بخش مهمی از خواسته هایشان در جهت موفقیت تیم برسند باید بازی های این گونه را بلد باشند و خوب از پس آن بر بیایند که این وظیفه در فصل اخیر از سوی رحیمی به خوروش تفویض شده بود.
رمز موفقیت کرانچار چیست؟
اگر مجموع عملکرد کرانچار در فوتبال ایران را موفقیت آمیز قلمداد کنیم، سوال اینست که رمز این موفقیت چیست؟ نگاهی به عملکرد دو مربی موفق فصول اخیر لیگ برتر یعنی همین کرانچار و «امیر قلعه نویی» این دو را در یک نقطه به هم می رساند؛ «دیسیپلین» و این رمز اصلی موفقیت دو مربی نامبرده است. هم کرانچار و هم قلعه نویی اعتقاد ویژه ای به حفظ نظم تیمی دارند و برایشان مهم است که نه تنها اعضای تیم بلکه کلیت باشگاه حرف آنها را بخوانند و به قول معروف هماهنگ باشند. مثلا همین ابتدای فصل رفتار کرانچار با «فابیو جانواریو» را به یاد بیاورید. وی خیلی راحت در قبال بی انضباطی این بازیکن برزیلی ایستاد و این فرصت را به استقلال داد تا او را جذب کند هر چند طرف مصدوم شد و برگشت ولایتش. همین قدر که می بینیم بازیکن بی چارچوب و بدرفتاری مثل «محمدرضا خلعتبری» که داستان درگیری هایش با «منصور ابراهیم زاده» به گوش «دیه گو مارادونا» هم رسیده بود، مقابل کرانچار حرف چندانی برای گفتن نداشت نشان دهنده قدرت رفتاری و مدیریت تیمی این مربی است. در کنار این مورد، کرانچار سواد فنی بالایی هم دارد اما در مجموع کیست که نداند در فوتبال قدرت رهبری کلید همه موفقیت هاست.
جام حذفی و دیگر هیچ
برای تیمی که قهرمان سه دوره متوالی لیگ برتر بوده و طی فصول اخیر همواره عملکرد قابل دفاعی در لیگ قهرمانان داشته، فصل اخیر به نوعی عدم موفقیت تعریف می شود، هر چند قهرمانی در جام حذفی با عبور از استقلال و پرسپولیس در تهران کار بزرگ و مهمی است که سپاهان را روی بورس نگه داشت و شعار «ما سپاهانیم و حالا حالا ها قهرمان» را معتبر. به هر حال زردها این فصل هم بی جام نماندند.
برخی شایعات
سپاهانی ها معمولا خوب بازیکن می خرند اما قبل از فصل و نه حین آن! اینکه عملکرد ضعیف «نیلسون کوریا» دروازه بان پرسپولیس در فینال جام حذفی را به پیشنهاد سپاهانی ها برای جذب این دروازه بان ربط داده اند موضوعی است که تا مدرکی بابتش ارائه نشود نمی توان قرص و محکم مطرحش کرد. به هر حال خود آن ها بازیکنی مثل «احمد جمشیدیان» و تا حدودی «احسان حاج صفی» را بابت قضایایی مشابه مورد غضب قرار دادند. حتی در مورد پیروزی بر استقلال هم این گمانه زنی غیر قابل استناد وجود دارد که قلعه نویی چون تا به حال به پرسپولیس نباخته است چندان مایل نبود استقلال به فینال برسد و احتمالا مقابل حریف سنتی قرار بگیرد چون در آن صورت با توجه به این که بازی می بایست حتما برنده می داشت احتمالا شکستن رکورد قلعه نویی وجود داشت. این که صادقی و حاتمی دو نورچشمی سرمربی استقلال پنالتی ها را خراب کردند هم به چنین مساله تایید نشده ای دامن زد.
آمار سپاهان
تیم سوم لیگ برتر در پایان نیم فصل اول با کسب ۳۱ امتیاز و تفاضل گل بهتر نسبت به استقلال صدرنشین بودند. سپاهان فقط در نیم فصل دوم یعنی از هفته هجدهم تا سی و چهارم اگر چه توانست ۳۳ امتیاز دیگر کسب کند اما این کجا و ۳۷ امتیاز تراکتورسازی و ۳۶ امتیاز استقلال که قبل از این تیم در مکان اول و دوم جدول نیم فصل دوم قرار گرفتند، کجا؟!
سپاهان بنا بر تساوی متوقف کننده مقابل آلومینیوم هرمزگان در اصفهان نایب قهرمانی را هم به تراکتورسازی باخت و با ۶۴ امتیاز سوم شد. این تیم رکورد بیشتر برد (۱۹ پیروزی مشترک با استقلال)، کمترین مساوی (۷ تساوی مشترک با پیکان) و بیشترین گل زده (۶۰ گل) را از آن خود کرد.
نظرات کاربران
برای ارسال نظر، باید در سایت عضو شوید.
آخرین ها